Firefox och bilder i WordPress

Som jag svurit över att det inte gick att lägga in bilder i WordPress när jag sitter med Firefox, men nu har jag äntligen fått bukt med problemet.

Tack vare den utmärkta pluginen Firebug kunde jag inte bara se att det faktiskt fanns en iFrame som håller inhåller filuppladdningen, även om den inte dök upp på sidan, men även att det fanns en css-regel som såg till att den inte visades. Jag undrade först varför i hela friden det skulle finnas en sådan regel i standardtemat (som jag modifierat en aning) tills jag såg att den låg i en helt annan css-fil (~/Library/ ApplicationSupport/ Firefox/ Profiles/ jv86prtc86.default/ Chrome/ userContent.css för den som undrar). Där fanns en hel del hack som ska bespara surfaren diverse annonser på hemsidor. Frågan är bara om jag själv installerat den någon gång och sedan glömt det, eller om den följer med installtionen av Firefox.

Nåväl, eftersom jag använder Adblock Plus för att slippa de mest irriterande annonserna på nätet så var det inte mycket att bråka om, jag fimpade helt enkelt filen och helt plötsligt fungerar WP precis som det ska. Då kan jag äntligen börja lyfta in mina betraktelser från resorna till Taiwan och Japan 2005 och 2006.