Hur bra får man trivas egentligen?

Det har varit dåligt med uppdateringar sedan vi flyttade vilket kan skyllas dels på Telia, dels på vårt nya hem.

Vad gäller Telia så har de inte levererat bredband än och vi lever nu på ett lånat 3G-modem som vars, inte allt för snabba, uppkoppling delas ut på det trådlösa nätverket.

Men den största anledningen är helt enkelt att jag trivs så jäkla bra här att jag bara vill njuta av att bo här och inte göra så mycket mer.

De kvällar jag är ensam hemma sitter jag hellre på solgården eller, som nu, på balkongen i stället för att bänka mig framför tv:n. Nizar har fått utstå ganska långa promenader på Limhamnsfältet och bland husen på Västervång och Mellanheden.

2236

Kvällsutsikt från vår balkong.

Dessvärre tog solen semester samtidigt som min slutade, så utomhusfrukostarna innan jobbet som jag hade sett fram emot har lyst med sin frånvaro.

Men jag klagar inte. Lugnet här är, oavsett väder, nästan obeskrivligt för den som bott nio år mitt i Malmö, vara fem vid Föreningsgatan. Bara det att kunna öppna alla fönster utan risk för tinnitus på grund av trafiken är en lyx. Och att kunna gå ut tidigt en lördagmorgon utan att behöva kryssa fram mellan spyor, kisspölar och krossade flaskor smäller nästan högre.

Fast det finns ju vissa nackdelar med att lämna asfalt och kullersten för lite mer natur och grusade trottoarer, men mer om det i ett annat inlägg.

2232

Första kvällen efter flytten avslutades på balkongen med ett glas vin, lite levande ljus och inget annat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.