Ett litet besök i min barndoms kvarter

Till att börja med så har vi ingen tillgång till internet i lägenheten vi hyr, så all kontakt med omvärlden är högst sporadisk de tillfällen jag hittar ett trådlöst nät med iPhonen och jag kan kolla mail eller ladda upp blogginlägg.

Idag har vi fixat lokaltrafikpass, det lilla klistermärket som krävs för att få köra in i Berlin (vi syndade lite eftersom vi inte hittade någon TÜV på vägen hit) och besökt Lipschitzallée, där jag bodde under en kort tid i början av mitt liv.

Jag är lite osäker på exakt vilken lägenhet det var vi hade (mina minnen från ettårsåldern är aningen diffusa) men det är möjligt att den är ledig för uthyrning. Ett tecken möjligen?

Självklart hann vi med en Berliner Kindl på Buckower Tönnchen.

Nu har vi precis ätit lite thai på Tuans Hütte ett stenkast från Alexanderplatz. Om du någon gång råkar bli sugen på thailändskt när du är i Berlin, gå någon annanstans.

 

3 reaktioner på ”Ett litet besök i min barndoms kvarter

  1. Fanns inte de gula persiennerna kvar på femte våningen? (Eller sjätte, eftersom man räknar den första som ”Erdgeschoss”.) Kul att se åtminstone en öl från Buckower Tönnchen. Glöm inte Opatija Grill på Sonnenallee.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.