Firefox och bilder i WordPress

Som jag svurit över att det inte gick att lägga in bilder i WordPress när jag sitter med Firefox, men nu har jag äntligen fått bukt med problemet.

Tack vare den utmärkta pluginen Firebug kunde jag inte bara se att det faktiskt fanns en iFrame som håller inhåller filuppladdningen, även om den inte dök upp på sidan, men även att det fanns en css-regel som såg till att den inte visades. Jag undrade först varför i hela friden det skulle finnas en sådan regel i standardtemat (som jag modifierat en aning) tills jag såg att den låg i en helt annan css-fil (~/Library/ ApplicationSupport/ Firefox/ Profiles/ jv86prtc86.default/ Chrome/ userContent.css för den som undrar). Där fanns en hel del hack som ska bespara surfaren diverse annonser på hemsidor. Frågan är bara om jag själv installerat den någon gång och sedan glömt det, eller om den följer med installtionen av Firefox.

Nåväl, eftersom jag använder Adblock Plus för att slippa de mest irriterande annonserna på nätet så var det inte mycket att bråka om, jag fimpade helt enkelt filen och helt plötsligt fungerar WP precis som det ska. Då kan jag äntligen börja lyfta in mina betraktelser från resorna till Taiwan och Japan 2005 och 2006.

Några ord från The Stig

FinalGear.com har hittat ett klipp från en holländsk tv-kanal som lyckats få en kort intervju med The Stig i Top Gear. Inte mycket avslöjas, men det är ett par underhållande kommentarer från såväl Hammond, May, regissören Richard och inte minst The Stig själv. Väl värt att kolla om du gillar Top Gear.

Snart klar skulle jag tro

Nu börjar det bli någorlunda klart. Har kollat så sidan funkar hyfsat i Explorer 6. Det finns ett litet problem än så länge (då räknar jag inte Explorers oförmåga att visa png-bilder med transparens korrekt), marginalen till vänster om navigeringslisten är helt keiko.

Sen ska vi fixa länkarna också, så att de ser lite vettigare ut.

Nu blir jag lite sur. Skriver det här inlägget i Explorer, och där finns uppladdningen för bilder med i redigeringsrutan. Måste nästan testa Firefox i Windows och se om det är likadant där.

Smidig övergång

WordPress är trevligt, och det var inga större problem att anpassa layouten så att den liknar min gamla sida. Faktum är den funkar bättre nu, för jag tror att det ser mer rätt ut i Explorer på Windows, än vad min förra sida gjorde. Bannern måste dock fixas för att funka på Windows, eftersom texten hamnar under bilden.

Tror jag ska flytta över spalten med länkar å sånt till vänster på sidan.

Vad jag inte begriper med WordPress är varför jag inte kan ladda upp bilder i Firefox? Rutan för bilduppladdning finns över huvudtaget inte med någonstans, och bildknappen i texteditorn öppnar bara en tom ruta. I Safari finns den, men där funkar inte editorn, bara kodläget, vilket är lite trist. Sen är WordPress aningen slött på min server (G4 450MHz). Att öppna en sida kan ta upp till 30 sekunder. Redigering ännu längre, men det tror jag beror på Ajax. Får nog se om jag kan trimma APC-inställningarna lite. Cachen är tvärfull som det är nu.

Jag byter till WordPress

En gång i tiden började jag göra en ny hemsida. Tanken var att försöka göra en blogg, och göra allt själv. Det var inte så vansinnigt svårt, men tog alldeles för mycket tid. Och när sidan väl fungerade utåt tog orken slut. Jag kunde alltså presentera ett innehåll, men hade inga vettiga möjligheter att skapa det annat än att gå in och pilla direkt i databasen. Det var en aning besvärligt och resultatet blev naturligtvis att jag inte skrev något.

Nu har jag insett att inget kommer att hända och istället installerat WordPress. Det är hur trevligt som helst och verkar gå att fixa till så att det ser ut som jag vill ha det. Man får väl bara hoppas att jag inte tröttnar innan jag är klar med den biten. 🙂

Sen ska det bli blogga av – om jag kommer på något att skriva om förstås. Men vi har ju hund, så det ska nog alltid gå att ordna.