Svettig väntan på Kovalainens vink

Nu är Kovalainens karriär över, var min första tanke. När Schumacher var med om en liknande krasch på Silverstone 1999 fick han två brott på ena benet. Den stora skillnaden var att hans bil i stort sett studsade mot däcksbarriären medan Heikki Kovalainens nästan försvann under den.

Att loppet fortsatte, visserligen med säkerhetsbil, kan jag förstå. Innan man vet hur det gått så är det svårt att fatta några riktiga beslut, men att TV6 valde att bryta för reklam innan vi visste hur Heikki Kovalainen mådde irriterade mig ganska rejält.

När han väl grävts fram och vinkade till publiken från sin bår drog jag en lättnadens suck. Hans ben såg visserligen ut att ligga i en halvt onaturlig vinkel, vilket kanske inte var så konstigt med tanken på hur bilen såg ut.

Men nu visar det sig att Kovalainen knappt fått ett skrubbsår, bara slagit i ena armen enligt de första rapporterna.

Med tanke på att han borde varit uppe i en hastighet över 200 kilometer i timmen när han plötsligt fick punktering, och två, kanske tre, sekunder senare dundrat rakt in i en hög med däck så är det smått otroligt.

Jag vill minnas att vår Opel Astra fick rätt bra betyg i Euro Ncap när den var ny, men när det är dags att byta bil så känns en McLaren som ett givet val. Någon som har en till salu?

2 reaktioner på ”Svettig väntan på Kovalainens vink

  1. Hej!

    Ja TV6 är inga höjdare..

    Därför ser jag F1 på dansk tv i stället. Aldrig avbrott i några sportevenemang.

    Andreas

  2. Brukar vanligtvis se F1 på sexan och sedan växla över till dansk TV2 när det blir avbrott, men igår kom jag inte hem en kvart efter start och fick se allt med fördröjning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.