Viasat pissar på F1-entusiaster

När jag bänkade mig för morgonens GP i Japan höll jag på att sätta frukostmackan i halsen. Formel 1 flyttar till den nya kanalen Viasat Motor, bara lördagens kval blir kvar i TV6 (vad nu det ska vara bra för om man inte kan se själva loppet).

Visst, flytten gör säkert att att F1-bevakningen kan bli betydligt bättre, och på Viasat räknar man säkert med fler abonnenter när man stoppar undan nästan all motorsport i en betalkanal. Att en del av alla som troget följer inte har möjlighet att skaffa Viasat Motor – till exempel alla vi som är kunder hos Boxer – har man säkert räknat med och tycker är en acceptabel förlust.

Och visst, jag kan acceptera att jag inte längre kommer att kunna se F1 i svensk tv även om jag tycker att det är rätt trist.

Men jag tycker samtidigt att det är för djävligt att man väljer att genomföra flytten redan till loppet nästa helg, Kinas GP. Med bara två lopp kvar på en av de mest spännande säsongerna på länge framstår Viasat som ett oerhört sniket företag. Gör man det här bara för att försäkra sig om att så många F1-entusiaster som möjligt skaffar abonnemang redan nu, i stället för att vänta till den 26 mars nästa år, då cirkusen drar i gång på nytt.

Som tur är så bor jag i Malmö och har möjlighet att se loppen på Dansk TV2 så jag slipper ha mer än nödvändigt med Viasat att göra.

Uppdatering: Teknikens värld har startat en namninsamling.

En reaktion på ”Viasat pissar på F1-entusiaster

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.