Är det suspekt om man kör BMW?

Jens Mikkelsen har i Sydsvenskan gjort ett gediget grävarbete om HSB i Skåne, vilket lett till att såväl VD som styrelseordförande lämnat sina poster efter diverse turer.

En av dessa handlar om VD:n Roy Anderssons tjänstebil, en BMW värd dryga miljonen. Säkert en jättebra och trevlig bil, men kanske inte det givna valet om man ska låta en förenings medlemmar bekosta den. Och det är väl egentligen det enda problemet med artikelserien, att den här BMW:n är så pass spektakulär att märket, medvetet eller omedvetet, används för att misstänkliggöra andra.

Minuterna innan det extrainsatta styrelsemötet skulle börja parkerades den ena BMW:n efter den andra utanför HSB Skånes huvudkontor på Gastelyckan i Lund. 

Sydsvenskan i går

Vid klockan 21.00 sprang Roy Hansson och Larry Andow nedför en brandtrappa, hoppade in i varsin BMW och lämnade sina decennierlånga HSB-karriärer bakom sig. 

Sydsvenskan idag

Det är ingen bra fomulering i något fall. Som läsare tror man lätt att övriga ledamöter är skumma – vilket de kanske är, men då ska det redovisas och inte bara antydas – och om man hårddrar det, att alla BMW-ägare saknar rent mjöl i påsen.

Jag hoppas att det bara är en olycklig formulering, som dessvärre drar ner intrycket av ett annars väldigt gott journalistiskt hantverk.

4 reaktioner på ”Är det suspekt om man kör BMW?

  1. Jag förstår inte problemet. Är det inte dags att vi talar klarspråk om alla skummisar i BMW-bilar? Numera får man ju gratis wolfpack-tatuering om man köper en ny 5-seriebil eller större…

  2. BMW är inte suspekt, men i en orginsation var syfte är att ordna bra och billigt boende till vanligt folk ger BMW fel signaler.
    BMW och deras toppmodeller utrycker och utstrålar värderingar som inte stämer med HSB:s kärnvärden som trygghet, sparsamhet, försiktighet och enkelhet.

    Om man till tjänstebil för HSB:s ledning väljer mycket dyra och exklusiva bilar så kan det tyda på att man inte delar HSB:s värderingar och därmed inte förstår vilka beslut i övrigt som är rätt för HSB. MAn förstör med andra ord HSB:S kultur och skapar en klyfta mellan ledningen och gräsrötterna. Konsekvenserna blir till sist att tidningen tipsas av en anställd eller någon med insyn och så gör sig HSB av med dessa personer vars värderingar inte delas av majoriteten

  3. Larry Andow var ”på min tid” vaktmästare i Lunds Stadshall. Det jobbet skötte han bra. Tyvärr var han även (s) och då kan man klättra och så småningaom bli myglare.

  4. Nja… det är väl inte nödvändigtvis suspekt att köra BMW, bara så förbannat smaklöst! Har inte herrar korrumperade och ack så socialistiska HSB-titaner orkat titta på alternativen Jaguar eller Alfa Romeo?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.