Bronkit är ingen höjdare

Jag har inte riktigt varit i form för att blogga den senaste tiden, även om det har hänt en del som kanske kunde vara värt att skriva om. Först drabbades jag av en förkylning som höll mig hemma från jobbet fredag till måndag. Tillbaka igen på tisdagen men med lite hosta kvar som det alltid brukar vara.

Problemet var bara att hostan aldrig ville ge med sig, och när det började göra rejält ont och inte blivit bättre på två veckor blev det dags för ett besök hos doktorn. Han kom fram till att jag hade luftrörskatarr, eller bronkit som det också heter. Inte lika illa som lunginflammation, men illa nog för att jag skulle få penicillin för första gången sedan jag var fyra eller fem år.

Efter snart en veckas kur är hostan kvar. Visserligen inte lika illa som innan, men i gengäld har jag tydligen hostat sönder ett revben. Jag insåg att smärtan kom därifrån när jag upptäckte att det var svullet och ömt på utsidan av bröstkorgen och toge mig för att ringa sjukvårdsupplysningen. Revbenet är inte av – då hade jag nog inte varit i form att skriva nu – men det är troligen en spricka i det. Sköterskan på sjukvårdsrådgivningen sa att det är ganska vanligt om man har kraftig hosta, men inte så mycket att göra åt, annat än att låta det läka av sig självt.

Med tanke på att jag först trodde det var bronkiten som blivit något värre, och att smärtan kom från lungorna, så är jag rätt nöjd med en spricka i revbenet. Det känns inte lika allvarligt, även om det inte känns skönt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.