Malmö börjar bli litet

Sporrad av Eskil Fagerström i Sydsvenskans Utmanarna har jag bestämt mig för att köra fler långpass i löparspåret.

Det började lite lätt med en mil innan jobbet i onsdags (en distans som i sig inte riktigt kvalificerar sig som ett långpass, men utfört klockan klockan sex på morgonen så tycker jag att det trots allt förtjänar benämningen) och i lördags var det dags att höja ribban ordentligt när jag gav mig ut strax före elva.

Knappt en timme och en kvart senare var jag tillbaka vid lägenheten och hade då tillryggalagt inte mindre än 15.44 Km. Första gången över en och en halv mil, men knappast sista för det var faktiskt hur skönt som helst även om jag upptäckt ett litet problem att springa i Malmö.

Det håller på att bli för litet.

Slingan gick från lägenheten till Kungsgatan, bort till polishuset och runt i den lilla parken, ner mot Slussplan över bron och längs kanalen bort till Kungsparken, ner till Hovrätten, tillbaka upp mot Casinot, bort till, och över Mölleplatsen, vidare över till Ribban, ner till Västra hamnen, längs havet förbi Scaniabadet ända ner till grusplanen i slutet av promenadstråket, tillbaka samma väg till Ribban, en avstickare till Kallis och tillbaka samma väg genom Kungsparken till Davidshallsgatan, upp mot Triangeln och slutligen hem.

Låter ju hur långt som helst, men fortfarande inte mer än drygt 15 kilometer. Och inte heller var det jobbigt. Jag hade nog kunnat fortsätta lite till – och faktum är att benen faktiskt inte stannade när jag ville, utan jag fick förvånad se mig passera entrédörren utan att egentligen kunna göra något åt det.

Nästa helg tror jag att jag springer till Lund och letar efter Eskil.

6 reaktioner på ”Malmö börjar bli litet

 1. Whoa, inte illa. Jag känner lite av samma problematik, fast absolut inte med löpning utan promenader. 🙂

  Det finns lyckligtvis en hel mängd trevliga strövområden inte särskilt långt ifrån Malmö som säkert går utmärkt att springa i också.

 2. Jaså, jag trodde du skulle komma igång och springa?

  Vilka strövområden tänker du på? Jag har funderat på att dra ut till Torup eller Skrylle, men att behöva ta bilen någonstans för att springa känns inte riktigt rätt.

  Kom för övrigt upp i 500 Km sedan start med morgonrundan idag. =)

 3. Jodå, tanken var att komma igång – och det gick ganska bra ett tag. Sen kom kyla och mörker vilket inte riktigt motiverar. :-/

  Jo, det är bilavstånd jag tänker på. Finns fina områden utanför Dalby och Svedala t.ex. Beror nog på hur länge du springer om det är värt eller inte. 🙂

 4. Inför senaste maran sprang jag runt Malmö längs inre ringvägen ett par gånger, alltså Västra Hamnen – Oljehamnen – Spillepengen – Sege – Bulltofta – Jägersro – Lindängen – Svågertorp – Hyllie – Kroksbäck – Västra Hamnen. Det blir 30 km – och räcker för mig! Det finns dessutom utrymme för att fortsätta ända till Bunkeflo innan jag vänder hem, då skulle det bli runt 36 i stället. Så än behöver i alla fall inte jag flytta till en större stad!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.