Top Gear News Uncut

Top Gear är nog världens bästa program. För dig som inte sett det, tänk Trafikmagasinet på amfetamin och inför en studiopublik så har bör du kunna få en ganska bra bild. Det har till och med vunnit pris för bästa brittiska faktaprogram, även om det knappast kan anklagas innehålla allt för mycket fakta. Det är helt enkelt underhållning på hög nivå och bilarna finns där mer som en ursäkt för att göra bra tv.

Nyligen upptäckte jag att BBC lägger ut bortklipta scener från nyhetsdelen på topgear.com. En del har plockats bort för att programmet helt enkelt skulle bli för långt, annat för att Jerermy Clarksson, James May eller Richard Hammond säger något dumt som inte går att sända utan tittarstorm.

Jag undrar dock vilken kategori förra veckans Top Gear News Uncut faller i. För en gångs skull pratade de nämligen om bilar under nyheterna, och trots varning om att klippet kan innehålla stötande material kom inget värre än Mays påstående om Frankrike:

France exists only so you can drive to Italy. That’s all it’s for.

Det är för övrigt ungefär vad jag tänkte om Belgien när vi var på väg till Frankrike i somras. Skillnaden är väl att det knappt går att köra på de belgiska vägarna, medan de franska vägarna är något av det bästa med landet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.