Office 2010 – en anledning till att vägra Microsoft

Sajten Lifehacker har skärmbilder på hur Office 2010 kan komma att se ut. Jag måste säga att jag nog skulle få huvudvärk om jag behövde sitta med ett program som har så plottrigt gränssnitt.

Jag undrar hur mycket arbetstid som kommer att gå förlorad på världens alla arbetsplatser bara av att anställda letar efter rätt knapp att trycka på? Och när ska Microsoft ge upp disketten som symbol för att spara något? När till och med svenska staten gett upp kravet på diskettstation för att en dator ska komma i fråga för upphandling är den dödförklarad på riktigt.

För mänsklighetens bästa får vi hoppas att det slutliga resultatet blir ordentligt omarbetat. Annars är det synd om den del av mänskligheten som är beroende av Officepaketet.

Duktiga bilister kom tillbaka till Malmö

Någon gång strax före nyår inföll en av de sällsynta dagarna den här vintern då vi hade frysgrader i Malmö. Samma dag hade jag tagit bilen till jobbet och upptäckte till min förvåning att generatorlampan började flämta när jag körde hem. Den slocknade dock efter en stund och när jag nästa gång satte mig i bilen höll den sig släckt under hela färden.

Några veckor senare trillade temperaturen under nollan igen och generatorlampan började åter blinka. Kunde det vara så illa att den höll på och ge upp, och köldintolerans var det första tecknet? Eller kunde det vara så enkelt att det var remmen som höll på att ge upp? Den senaste tiden hade vi börjat lägga märke till ett lätt vinande från trakterna kring generatorn. Och alla som växte upp när Volvo 240 var världens vanligaste bil i Sverige vet ju att vinande, eller i ylande fallet 240, från motorn betyder sliten fläkt- eller generatorrem. Och med tanke på att att en rem är billigare än en generator kändes det naturligt att prova det först.

600 kronor och några dagar senare kom nästa köldknäpp och det det var dags att testa teorin. Men icke. Lampjäveln, som jag nu börjat kalla den, lyste glatt efter att den hade stått ute en dag i minusgrader. Som om inte det räckte tog helt plötsligt styrservon semester – och det dagen före bokad besiktning.

Nåväl, det var ju ruskigt kallt den kvällen, och i höjd med Hilton hade generatorn fått upp laddningsförmågan så pass att servon kom tillbaka och lampjäveln återgick från ilsket lysande till det ursprungliga flämtandet. Besiktningen torde alltså inte vara i fara eftersom morgondagen sades komma med plusgrader och bilen skulle trots allt tillbringa natten i garaget. Det var dock tämligen uppenbart att någon ytterligare åtgärd behövdes och det snart. Läs mer

Vem behöver analytiker!

Man ska väl inte dra en hel yrkesgrupp över en kam, men jag hörde precis ekot rapportera om Swedbanks senaste rapport. Det var lite fascinerande att höra reportern säga ”analytikerna hade räknat med en vinst på 700 miljoner kronor, men i stället blev det en förlust på tre miljarder.”

Vad bygger man sin analys på om det kan slå så fel?

Lägenheten är uppsagd

Svängde förbi MKB och lämnade in uppsägningen på lägenheten i morse. Det kändes faktiskt lite vemodigt, för jag gillar verkligen vår lägenhet, även om placeringen precis intill Föreningsgatan och kiss- och spystråket (Mjölnargatan alltså) inte är sådär lysande.

Men jag tror nog att jag kommer över det så snart vi installerat oss i huset i Friluftsstaden.

Första loppet blir en halvmara

Idag har jag gjort slag i saken och anmält mig till mitt första lopp – Run to the Beat i Malmö den 15 augusti.

Det blir en halvmara där jag inte behöver ha med mig iPoden för att få musik till löpningen, eftersom det ingår i själva loppet i form av liveband som placeras ut strategiskt längs banans sträckning.

Start och mål kommer tydligen bli vid Hyllie Arena, men var det är tänkt man ska springa däremellan är än så länge okänt. Men det vore kul att få se just dig någonstans längs vägen, hejandes på mig.