Att svänga ihop en sufflé är en barnlek

Varje onsdag får Nizar en äggula till maten enligt rekommendation från uppfödaren. Varje onsdag tänker jag alltid att man borde göra något av äggvitan som blir över, till exempel en ostsufflé. Varje onsdag göra jag ingenting av äggvitan som i stället hamnar i sophinken.

Ja, förutom idag då.

Precis när jag var på väg att plocka fram en liten plastpåse att hälla över vitan i slog det mig att jag inte hade något speciellt för mig i kväll och googlade snabbt fram följande recept.

Eftersom Emma jobbar i kväll fick det bli en halv sats, så fram med ytterligare två ägg och resten av ingredienserna. Några minuter senare åkte formen in i ugnen och jag ägnade den kommande halvtimmen till att duka, göra en liten tomatsallad och leka med Nizar.

Den blev kanon och sjönk inte ihop ens när jag slevat upp den på tallriken och den var hur lätt som helst att göra. Så varför så många påstår att det är svårt att göra sufflé begriper jag inte.

Okej, det ska erkännas att högerarmen krampade lite när jag vispade äggvitan, men om man inte har elvisp utan tycker att det är tuffare med ballongdito får man skylla sig själv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.