Som att träffa en gammal vän igen

För många år sedan hittade jag skivan Delilah Blue med Joshua Kadison (ni minns kanske landsplågan Jessie från 1993?). Efter att iPhonen slumpat fram The Gospel According To My Old Man igår började jag fundera på vad det blivit av honom.

Joshua Kadison anno 2007, inte lika långhårig som när det begav sig Första kollen blev iTunes Store, men där fanns bara Delilah Blue och Painted Desert Serenade. Googlade lite för att se om det var lönt att leta vidare efter nya plattor och hamnade på Kadisons officiella hemsida.

Det visade sig att han inte bara har släppt fler album, han är fortfarande ute och turnerar och inte minst ger han bort låtar gratis. Totalt fyra album finns att tanka hem, komplett med cd-inlagor som pdf, om man så vill. 

Jag gillar verkligen Delilah Blue, som tyvärr inte blev någon större framgång och EMI bröt kontraktet med Kadison. De hoppades väl på att han skulle återupprepa framgångarna med Jessie och blev besvikna när det misslyckades.

Hur som helst är jag glad att han inte gav upp så att jag en dag kunde hitta lite nya låtar att dryga ut den digitala skivsamlingen med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.