If it ain’t broke, break it

För drygt två veckor sedan släppte Microsoft en hyfsat stor uppdatering till Office 2008 med mängder av bugg- och säkerhetsfixar. 

Tyvärr dröjde det inte länge innan användare av Entourage kunde rapportera att ett antal funktioner inte fungerade längre, däribland möjligheten att sända eller ta emot inbjudningar. 

MacWorld 2008-10-31

Den vintertid nu kommer

Ända sedan i våras har jag irriterat mig på att min jobbmobil inte på egen hand fattat att det varit sommartid. Under hela tiden har jag också tänkt att jag måste ställa om klockan på den för att inte bli förvirrad.

Men så kom jag till jobbet – där telefonen får stanna över nätter och helger eftersom det är en jobbtelefon – i morse och upptäckte att klockan på telefonen helt plötsligt gick rätt igen.

Tänk om allt man inte orkar ta tag i kunde lösa sig bara man väntar länge nog.

Rekordmil före frukost

Jag hade siktet inställt på Yddingeloppet i helgen, men blev aldrig klar med anmälan i tid. När jag vaknade på söndagen insåg jag att det nog var bäst som skedde. Visst har jag blivit löparbiten, men att springa i hällande ösregn när det är under tio grader lockar faktiskt inte.

Desto bättre löparväder var det i morse. Så pass bra att jag lyckades slå rekord. Milen på 46 minuter och 55 sekunder känns rätt bra när mitt tidigare rekord härstammar från en okalibrerad Nike+ med glädjemätning (dvs jag var nog en bra bit från milen i verkligheten den gången).


 

Danskt babbel

Stannade kvar extra länge på dansk tv i första reklampausen, bara för att se om jag kunde hänga med i kommentatorernas resonemang.

Allt begriper jag inte, men med tanke på hur mycket de pladdrar under loppen lär jag vara expert på danska när F1-säsongen 2009 är över. Det är nästan så att Janne Blomqvist framstår som försynt i jämförelse.

Danskövningarna får vänta till nästa F1-säsong

Viasat har lyssnat – sänder två sista F1-loppen även i TV6, rapporterar Teknikens värld. Då behöver jag alltså inte börja hårdträna på danska förrän i mars.

Viasat kan gott skämmas hela vägen fram till nästa säsong. Även om de tog sitt förnuft till fånga stank hela tilltaget av girighet. Jag hoppas de erbjuder någon form av kompensation till alla som kastade sig in i ett abonnemang med ett års bindningstid enbart för att inte missa de avslutande två loppen.

Viasat pissar på F1-entusiaster

När jag bänkade mig för morgonens GP i Japan höll jag på att sätta frukostmackan i halsen. Formel 1 flyttar till den nya kanalen Viasat Motor, bara lördagens kval blir kvar i TV6 (vad nu det ska vara bra för om man inte kan se själva loppet).

Visst, flytten gör säkert att att F1-bevakningen kan bli betydligt bättre, och på Viasat räknar man säkert med fler abonnenter när man stoppar undan nästan all motorsport i en betalkanal. Att en del av alla som troget följer inte har möjlighet att skaffa Viasat Motor – till exempel alla vi som är kunder hos Boxer – har man säkert räknat med och tycker är en acceptabel förlust.

Och visst, jag kan acceptera att jag inte längre kommer att kunna se F1 i svensk tv även om jag tycker att det är rätt trist.

Men jag tycker samtidigt att det är för djävligt att man väljer att genomföra flytten redan till loppet nästa helg, Kinas GP. Med bara två lopp kvar på en av de mest spännande säsongerna på länge framstår Viasat som ett oerhört sniket företag. Gör man det här bara för att försäkra sig om att så många F1-entusiaster som möjligt skaffar abonnemang redan nu, i stället för att vänta till den 26 mars nästa år, då cirkusen drar i gång på nytt.

Som tur är så bor jag i Malmö och har möjlighet att se loppen på Dansk TV2 så jag slipper ha mer än nödvändigt med Viasat att göra.

Uppdatering: Teknikens värld har startat en namninsamling.

Då hade jag nog stannat hemma från jobbet

När det efter fem minuter vägrade komma något varmvatten ur kranarna i morse så var det bara att inse faktum – dusch var inte att tänka på idag. Jäkla tur att jag inte tog någon löprunda innan jobbet alltså.

Årets Top Gear-nyheter

James May har gått till barberaren och klippt sig. Och så har nya topgear.com lanserats med 300 videoklipp tillgängliga i riktigt bra kvalitet.

Nu väntar vi bara på att BBC ska släppa fram galningarna i rutan igen så vi får se resultatet av barberarbesöket. November är tydligen det senaste budet.

Nu kan jag ha all min musik i iPhonen

Fick ett tips om Simplify Media så nu har jag tillgång till all min musik i iPhonen, förutsatt att jag är ansluten till nätet. Bäst av allt är att programmet även letar reda på texter och information om artisten. Hur smutt som helst.

Nu väntar jag bara på att Telia ska bli klar med porteringen av mitt mobilnummer så jag kan börja använda Edge när jag inte har wifi-anslutning.