Självuppfyllande profetia

Okej, den är ingen profetia men väl självuppfyllande. Jag menar artikeln Äppelkriget i Sydsvenskan som jag intervjuades för i förra veckan. 

Jag hade förväntat mig att någon från ”den andra sidan” skulle komma till tals, men nu blev det mer av en betraktelse där jag försöker ge en förklaring till vilka orsaker som kan ligga bakom den kvartssekel gamla fejden mellan Mac- och PC-användare.

På frågan om bråket någonsin kommer att ta slut var jag tyvärr tvungen att svara nej. Så snart någon lägger vapnen på hyllan och går vidare finns det alltid någon annan som kastar sig in i striden. 

Och strid har det blivit – som vanligt får man väl säga. I skrivande stund är det 101 kommentarer till Äppelkriget. Andelen för och emot är ungefär lika stor, men det finns ytterligare en grupp som glömdes bort när jag pratade med Anders Mildner.

De är visserligen inte många, men de finns där som en liten gerillagrupp som gör inbrytningar då och då. Jag menar den lilla falangen tycker att båda sidor är lika fjantiga och prompt måste tala om det. Jag ber om ursäkt för detta och hoppas att denna grupps anhängare inte känner sig förbisedda.

Soppdille

Vet inte riktigt var det kommer från, men jag har fått dille på att laga soppa. Potatis- och löksoppa, blomkålssoppa, jordärtsskockssoppa och senast idag linssoppa. Gott blir det, och så går det alldeles utmärkt ta med sig jobbet i frusen form.

Serveras soppan med hembakt bröd blir det om möjligt ännu godare. Särskilt om ”bagaren” tidigare lidit av svår mjölfobi.

Sanningen om Macen snart i en tidning nära dig

Jag blev uppringd av Anders Mildner på Sydsvenskan idag. Till helgen är det nämligen 25 år sedan den första Macintoshen såg dagens ljus och detta vill man alltså uppmärksamma, bland annat genom att belysa den ständigt pågående fejden mellan mac- och pc-användare.

Tack vare min insats kommer du nu på söndag att få ta del av den oförfalskade sanningen – nåja – om hur denna batalj uppstod.

Lysande initiativ från SR

Sveriges Radio släpper inom kort iPhoneprogrammet SR Poddradio. Helt lysande måste jag säga. Visst går det att hitta alla SR poddsändningar via iTunes Store, men eftersom det finns inte finns vettigt sätt att spara en lista med favoriter blir det ganska bökigt att hoppa mellan Spanarna, Gomorron Världen, På minuten, eller vad jag råkat missa livesändningen av och vill höra i efterhand.

Man får ju hoppas att utvecklarna på SR lägger in den funktionen. Men även om de missar den så blir det avsevärt mycket lättare att hitta det  jag vill höra.
 

Tredje gången gillt

I torsdags började jag känna mig lite frusen på jobbet, trots både t-shirt och långärmad dito fick jag slänga på mig en fleece.

Men inte ens det räckte. Jag hade fan frossa när jag cyklade hem.

Sen dess har jag legat mer elle mindre däckad. Igår hade jag till och med 38 graders feber, för första gången på nära 20 år.

Jag har alltså åkt på en riktig influensa för en gångs skull. Jag som vanligtvis blir lite förkyld max en gång per år. Nu är det tredje gången jag är sjuk på mindre än två månader, även om den senaste var en långdragen rackare som aldrig bröt ut.

Man får väl hoppas att det här är den sista på ett bra tag – tredje gången gillt.

Jag blir så trött på alla grinpellar

Det har sina nackdelar att vara macanvändare. Det värsta är att väldigt många andra macanvändare har en tendens att aldrig bli nöjda, och inte är sena att meddela omvärlden hur jävla dåligt det är av Apple att alla deras förväntningar inte infrias.

MacWorld.se låter som en dålig kopia av Sverkers ”ska det vara så här, ska det verkligen det?” – och det på redaktionell plats. På 99.se, min andra hemvist på nätet, är det inte ett dugg bättre.

Bara gnäll rakt igenom. För vad? Har Apple lovat att det ska presenteras en viss mängd produkter på MacWorld Expo i år och sedan brutit löftet? Eller hade det varit bättre om de stressat fram något som inte är färdigt för leverans? Då hade ju samma människor ändå bara gnällt om att Apple inte skeppar.

Nä, ibland är det nästan så jag funderar på att byta till Windows för att slippa ifrån det här tramset.

Kan man klara sig utan godis?

Det gick att fimpa snus, men kan man klara sig utan godis?

Härlig mörk choklad kan nog bli svår att avstå, i alla fall hantverksmässigt gjord sådan, men de tillsatsstinna sakerna som ligger i drivor innan man kommer fram till kassan på hemköp ska jag försöka undvara.

2154

Svårigheten blir förstås att motstå när folk får för sig att bjuda på godis till höger och vänster. Det problemet hade jag ju aldrig när jag slutade snusa.