Efter stormen kommer surfarna

Vinden ven rejält under natten och även om det mojnat en del till morgonen så var det bra fart på blåsten.

Efter en stärkande frukost tog en tur in till Varberg. Det är en promenad som borde ta max tio minuter, men motvinden, och alla bilder av skummande vågor jag prompt skulle ta, gjorde att det tog runt en halvtimme.

På vägen dit kunde vi betrakta sju personers vedermödor i vattnet. Som små svarta spermier guppade de runt i väntan på den perfekta vågen, eller åtminstone en våg de kunde ta sig upp på. Det såg inte direkt roligt ut. Flera minuters plaskande för att sedan försöka komma upp på surfingbrädan i rätt tid.

1247

De flesta misslyckades och trillade efter en eller ett par sekunder, om de ens kom upp. En stackare lyckades knappt ta sig ut från stranden utan låg kvar på samma plats trots frenetiska simtag. Bara en av dem fick till ett bra åk, eller vad de nu kallar det och tog sig hela vägen in till stranden på sin våg. Men med tanke på hur han fick kämpa för att ta sig tillbaka ut undrar man om det var värt det.

Fast det var inte bara människor som surfade i stormens efterdyningar. Längs hela strandpromenaden hängde måsar i luften. Om jag inte visste bättre, och det kan jag ju inte påstå att jag gör, så skulle jag säga att de glidflög bara för att det var roligt.

1251

En reaktion på ”Efter stormen kommer surfarna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.